Om mig

Jag är utbildad Kost & Näringsterapeut, Aromaterapeut, Örtterapeut, Biofeedbackterapeut, Torrblodsanalytiker och Yogainstruktör och jag går ofta på olika fortbildningar för både min egen och Din skull.
Jag väver oavkortat in ört- och aromaterapin i mina behandlingar- pga dess fantastiskt starka och helande kraft- naturen vet vad den gör.
Alla mina behandlingar syftar oavkortat till att ge din kropp det den så väl behöver- lugn och ro.

" Bygg inte upp för ett misslyckande- dom har du redan gjort tillräckligt av!"

Linda Öhrn

Hos Mig-

kommer du alltid in i en lugn och harmonisk miljö där du kan slappna av och känna dig omhändertagen för en stund.

I alla mina behandlingar ligger du skönt inbäddad på bänken samtidigt som du har både IR-madrass och tempurmadrass under dig- jag kombinerar alla mina behandlingar med egna örtoljor, eteriska oljor & i massagerna använder jag även sheasmör om jag vill ha lite mera grepp.

Jag inriktar mig som jag tidigare nämnt bara till att få dig att känna lugn och ro- så mina behandlingar kan vara djupgående och kraftfulla- men kommer inte att göra ont- vilket bara i längden får din kropp att signalera fara- vilket gör att du kommer att behöva gå på behandlingar om och om igen- för att "plåsterbehandla" stressen- jag vill att ditt parasympatiska nervsystem verkligen skall få kopplas på och att det skall bli ditt nya normala- Lugn och Ro! ❤

TraumaReleaseHealing

Min egen TraumaReleaseHealing är en behandling som kommit till mig under min egen långa läkningsresa- det är detta jag är gjord för- mitt KALL.

Det är verkligen underbart att kunna hjälpa människor som har trauman/händelser som påverkar dom- utan att ens ha en aning om det- vem tror egentligen att konfirmationsprästen sedan 45år tillbaka kan sitta i en armmuskel, att ens val att inte stå upp för sig själv och säga nej i tonåren- kommer sitta i fotleden eller att gammelmormors öde från tyskarnas ockupation i Norge kan sitta som en ångestklump i hela bröstet?!

Men TÄNK- så häftigt att det faktiskt går att behandla detta och hjälpa kroppen att läka även dessa helt inkapslade känslor!

Healing hjälper dig att självläka.

För att vi ska må bra, vara friska och känna glädje till livet så behöver vi ha balans både känslomässigt, fysiskt, mentalt och andligt. När allt är i balans så flödar energin som den ska genom kroppens alla organ. Det är när det blir obalanser som det blir problem och man kan börja må dåligt och bli sjuk.

Det healingenergin gör är att den letar upp grundorsaken till problemet och löser upp det. 

Därför behandlar man hela kroppen- grundproblematiken sitter inte alltid där problemet sitter. Man ser till kroppen som helhet och man tillför livsenergi till kroppen.

Hur kan det kännas efter en healingbehandling?

Du kan känna dig väldigt lätt eller tom, som en tung ryggsäck plötsligt försvunnit från din rygg. Du kan känna dig pigg och full av energi. Du kanske börjar se saker på ett annat sätt än tidigare, får en klarare bild av saker omkring dig, får en större förståelse och acceptans än tidigare.

Ibland känner man sig bättre och gladare fast man inte kan sätta ord på vad som hänt- man bara känner att något positivt har hänt.

Eftersom healing jobbar för att du ska må så bra som möjligt så löser den upp blockeringar/trauman som du bär inom dig. Healingen letar upp grundorsaken och löser upp det, det kan ibland komma upp till ytan först för att bearbetas och sedan försvinna.

Vid både healing och massage kommer blodcirkulationen igång vilket gör att mer syrerikt blod kan ta sig ut även till dom minsta blodkärlen i kroppen (kapillärerna).

Det gör att toxiner (gifter)- som lagrats in i fettvävnad och bindväv kan forslas ut ur kroppen bättre- när cirkulationen kommer igång och toxinerna kan lösgöras från de olika vävnaderna. 

Det är detta som kan kännas som ökad värk eller ge en ibland förlamande trötthet, men det ger sig efter ett tag. Det är därför man brukar säga att man kan känna sig sämre innan man blir bättre. Hur man upplever detta beror på hur mycket lagrade toxiner man har i sina vävnader. Men detta är en naturlig utrensningsprocess för kroppen.


Kroppen måste ges en chans att ta hand om detta- att ta tid att återhämta sig efter behandlingar är viktigt- viktigt är också att dricka mycket vatten efter en healingbehandling för att hjälpa kroppen att rensa ut optimalt. En healing görs alltid för ditt högsta bästa och för att du ska få må så bra som möjligt.

Healing kan aldrig göra något värre och du kan aldrig få för mycket healing. Healing och annan form av alternativterapi är en komplementärbehandling. Den påskyndar läkningsprocessen, förebygger insjuknande men ersätter aldrig traditionell sjukvård.

Vad kan HEALING hjälpa Dig med?

- Ökad intuitivitet och kroppskännedom
 
- Sänka stressnivån

- Aktivera kroppens självläkande förmåga

- Läka trauman (både fysiska och psykiska)

- Förbättra sömnen

- Förbättra immunförsvaret

- Sänka blodtrycket

- Lindring vid kronisk värk

- Förbättra självkänsla/självförtroende

- Frigöra blockeringar i energikroppen

- och MYCKET mer! ❤


Denna behandling gör jag även på distans och jag tar även emot djur.

Jag gör även hembesök efter överenskommelse.

Aromaterapi- Läka via doften

Aromaterapi kan användas vid oro och stress, värk i kroppen, hudproblem, hormonellt relaterade problem, högt/lågt blodtryck och mycket mer.

Oljorna som används inom aromaterapi anses vara mycket antiseptiska och många är även mycket effektiva mot infektioner, svamp, bakterier och virus. Doften från oljan påverkar också våra minnen och den del av hjärnan som kontrollerar hormonsystemet såsom könsdriften, sinnesstämningen, ämnesomsättningen och stressnivån.


Doftsinnet är fantastiskt och går snabbt- det behöver inte gå långa banor genom hjärnan för att tolkas- därför använder jag det för att av/omprogrammera traumatiska minnen.

Aromamassage

Underbart sköna och avslappnande mjuka behandlingar i aromaterapins fantastiskt läkande dofter och energier.
Helkroppsmassage, halvkroppsmassage, ansiktsmassage och fot/handmassage.

Örtterapi

Örterapi är allt från att lägga ett färskt blad på ett sår, till att inta tinkturer/tedroppar i medicinska doser.

Vi kan jobba invärtes och utvärtes. Akut och förebyggande. Syftet är dock alltid att stödja kroppens egna självläkande förmåga. Örtmedicin skall ges i doser som gynnar hela organismen och inte leder till biverkningar.

Gongbad och Yoga

Jag erbjuder Gongbad och Intuitiv Yoga- där vi helt förlitar oss på min intuition som fungerar som en iPhone-laddare till din! Yoga är otroligt stressreducerande och höjer därmed Oxytocin-nivåerna, speciellt om du följer din kropps intuition och inte tvingar den till något den inte vill- Kom och Prova! För ALLA- kom som du ÄR!

Su Jok

Su Jok är en modern systematisering och utveckling av den traditionella akupunkturen. Su Jok har utvecklats av professor Park Jae Woo från Korea. I Su Jok finns också en avancerad systematisering av reflexologi (zonterapi) på händer, fötter, öron och huvud.
Su Jok presenterades för första gången 1987. Därefter har systemet vidareutvecklats och förfinats steg för steg.

Analyser

Jag använder mig av olika analysmetoder- när jag behöver gå lite djupare för att hitta rätt väg för just Dig!

Min favorit är Torrblodsanalysen- som ger mig direkta indikationer på vad som behöver rättas till just nu men även Tungmetallsanalys (urin),  Hb/blodvärde, Glukos/blodsocker, Jod- test och Vita blodkroppar - differentialräkning av leukocyter.  

Näringsterapi- en viktig del i mina behandlingar

Näringsterapeuter använder sig av olika metoder för att att hitta näringsobalanser. Den viktigaste metoden är att ställa
frågor till klienten om dennes tillstånd och sjukdomshistoria (anamnes). Dessa frågor är både allmänna och specifika för
att både hitta större obalanser i matvanor, livsstil och andra detaljer som kan vara viktiga för klientens tillstånd. 
T ex trauman i livet- vilket kan vara hela orsaken i grunden för en näringsobalans pga den inre stressen. 
Kosttillskott är en viktig del för att återställa vissa obalanser.

Förutsättningarna för en god hälsa är att tillgodose kroppens behov av näring. Alla kroppsfunktioner behöver syre, mineraler, vitaminer, aminosyror, enzymer, fettsyror, antioxidanter och andra näringsämnen som vi får i oss genom att andas och kosten – och dessa påverkar kroppens olika funktioner och hälsa. Det egna behovet av näringsämnen varierar och påverkas av vår kroppsstorlek, ålder, nuvarande hälsa, arbete, miljö, livsstil, mediciner mm.  

Näringsbehovet är individuellt och ökar vid stress och sjukdom.

 Jag får via mina analysmetoder information om näringsbalansen i kroppen så att jag kan ge råd om hur klienten behåller eller återställer kroppens naturliga näringsbalans. Jag får direkt indikationer vilka näringsämnen som kroppen har brist på och som behöver tillföras med hjälp av kosten eller som kosttillskott.  

Vi blir också utsatta för främmande patogener, bakterier, virus, svampar och parasiter samt tungmetaller och gifter. För att få till en utrensning finns specifika örter och andra utrensande tillskott som jag rekommenderar beroende på vad belastningen är.

 

Dosering

Doseringsprincipen är delad i tre olika grupper:

*DRI – dagligt referensintag

*ODI – optimalt dagligt intag

*TDI – Terapeutiskt dagligt intag

*Toxisk dos

DRI – Dagligt referensintag anger hur mycket vitaminer och mineralämnen en person bör äta varje dag för att undvika bristsjukdomar enligt nationella rekommendationer. Bristsjukdom för t.ex. C-vitamin är skörbjugg. Skörbjugg var vanligt bland sjömän runt 1500-talet då C-vitaminrik kost som grönsaker och frukter var en bristvara på seglingsfartygen. Rekommendationerna kan variera från land till land. Ex. DRI i Sverige för vitamin C är 75 mg medan den i USA är 90 mg.

 

Då man läser dosrekommendationer som står på burken är det oftast rekommenderat enligt DRI.

ODI – Optimalt dagligt intag är ganska nytt och ska ses som ett alternativt begrepp på en övre gräns för vitaminintag. Optimalt dagligt intag är lite högre dosrekommendation än dagligt referensintag och anses förbättra allmänhälsan samt förebygga mot eventuella sjukdomar. ODI på C-vitamin är 2000-12000mg.

TDI – Terapeutisk dagligt intag (klinisk dos) är den klinisk dos av ett specifikt näringsämne som i de flesta fall krävs för att uppnå en effekt till ett symptom. TDI-doseringen är tidsmässigt begränsad 1-3 månader med regelmässig uppföljning. Har man ett symptom t.ex. sendrag/muskelkramp, som är ett vanligt magnesiumbristsymptom behöver man ta kliniska doser under en viss period (1-3 månader) för att få effekt. Om man i detta fall med sendrag endast tar DRI dos är chansen att få bort symptomet inte så stor, eftersom den rekommendationen är enligt vad man behöver få via dagligt födointag för att undvika bristsjukdomar.  

Toxisk dos – Vanligtvis är näringsterapi ”icketoxisk”. Risken att utveckla en toxisk reaktion är ytterst liten om terapeuten gör en noggrann undersökning och en seriös uppföljning av klienten.

Jag är uppmärksam och har kunskap på de möjliga toxiska reaktioner och biverkningar som kan uppstå av mina produkter, speciellt vid höga doser. Man kan nämligen vid långvarig högdosbehandling rubba balansen av andra näringsämnen. T.ex ett högt intag av kalcium kan sänka magnesiumhalten. Jag tar också i beaktande om klienten äter mediciner där kosttillskotten kan direkt vara kontraindikerat eller förstärka läkemedlets verkan. Exempelvis läkemedlet Waran som är blodförtunnande och antikoagulerande skall inte kombineras med K-vitamin som är koagulerande. Tar klienten blodtryckssänkande medicin behöver man också ta i beaktande att många tillskott kan också vara blodtryckssänkande.

(Källa: Näringsmedicinska Uppslagsboken av Peter Wilhelmsson och Utbildningsmaterial Mikronäringslära av Pekka Nylund - Egenvårdspoolen)


EGENVÅRDSPOOLEN är en av mina samarbetspartners & jag väljer deras produkter till största del för att man inte
kan köpa dom hursom helst & experimentera (seriös tillverkare & försäljare!)- men också för att jag verkligen testat produkterna personligen- men även mina klienter är nöjda!  
Egenvårdspoolen AB är en svensk leverantör av högkvalitativa och funktionsinriktade näringstillskott för terapeutiskt bruk. Preparaten säljs endast via utbildade terapeuter/återförsäljare. Kunskap är motorn i Egenvårdspoolens verksamhet så därför erbjuder de högkvalitativa utbildningar för oss terapeuter. Egenvårdspoolens målsättning är att tillhandahålla preparat som så långt det är möjligt är av organisk natur, icke-genmodifierat, inte innehåller onödiga tillsatser samt uppfyller kliniska kriterier. Sortimentet innefattar bl.a- vitaminer, mineraler, växtbaserade medel, örter, aminosyror, kombinationsmedel och fettsyror.

Jag har inte allt på lager- men jag beställer gärna efter just Dina önskningar & vi har världens snabbaste leverantör- så Du kommer att ha dina varor inom 1-2 dagar.

Här nedanför
 ligger en länk där du kan ladda ner Prislistan över alla tillskott du kan beställa genom mig- och du beställer lättast genom att maila mig på linda@ohrnoga.se .

Klientprislista preparat och övrigt A-Ö. jan 2019[1331].pdf

Slappna av

Du är i trygga händer